SERVEI D'ASSISTÈNCIA TÈCNICA

Alguna incidència tècnica?

Incapto som aquí per ajudar-te quan tinguis algun tipus de problema amb la teva cafetera. Et recordem que la teva cafetera te tres anys de garantia. Només cal que et posis en contacte amb nosaltres via el nostre formulari de contacte web i t’explicarem com procedir per solucionar la teva incidència.

Després dels tres anys de garantia, posem a la teva disposició més de 100 punts d’assistència tècnicaals quals estem adherits. Escull el Servei d’Assistència Tècnica més proper al teu domicili. El personal d’Incapto, com el dels nostres punts de reparació adherits, estarà encantat de resoldre la teva incidència.

Com funciona? / Quins passos has de seguir?

1. Posar-te en contacte amb nosaltres per reportar la teva incidència.*

2. Definirem el tipus d‟incidència i intentarem resoldre’l inicialment per telèfon amb una persona del nostre equip experta en incidències.

3. Si no és possible, has de portar la teva cafetera a un dels punts de servei tècnic autoritzat, tenim més de 100 punts a nivell nacional.

4. Si per qualsevol motiu no ho pots fer, t’oferim un servei de recollida i entrega de cafetera a casa teva per 10€.

5. Inicia el procés de reparació i el Servei Tècnic t’informarà sobre els passos següents.

6. Consulta al nostre servei d’atenció al client si pots tenir una cafetera de substitució.

 

L’equip d’Incapto, com el dels nostres punts de reparació adherits, faran tot el possible per resoldre la incidència tan ràpid com sigui possible.

* Es imprescindible que totes les incidències que es reporten vagin acompanyades d’imatges o videos de l’averia en questió.